A VI. kerületi önkormányzat pert vesztett az Óvás ellen

Index
2006.11.30. 11:24

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elutasította a terézvárosi önkormányzat keresetét, melyben 2 millió forint közérdekű bírság kiszabását kérte Marinov Péterre, az Óvás Egyesület volt elnökére.

Az önkormányzat szerint Marinov megsértette a hivatal jó hírnévhez fűződő jogát, amikor a Király utca 40 alatti ház bontása miatt kialakult vitában azt mondta, a hatóság visszaél a joggal, amikor először életveszélyt állít elő, hogy azután tovább bonthasson.

Februárban az ügyészség megóvta az ún. Hild-házra kiadott bontási engedélyt, de ezután az önkormányzat engedélyt kapott arra, hogy a bontás során életveszélyessé vált részeket lebontsa. Marinov Péter a bíróságon fényképekkel támasztotta alá véleményét, hogy a munkálatokat végző cég az életveszélyessé vált részek mellett az épületen jelentős további bontást végzett. Marinov Péter védelmét a Társaság a Szabadságjogokért látta el.

Az elsőfokú bíróság egyszerűen azon az alapon utasította el az önkormányzat keresetét, hogy nem is állapítható meg pontosan, a hatósági procedúrában érintett önkormányzatok és hivatalok közül pontosan kire is vonatkozik Marinov véleménynyilvánítása.