Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tüntetés a Rókus Kórház megszüntetése ellen

MTI
2007.02.02. 16:28

Több százan tüntettek a Szent Rókus Kórház tervezett megszüntetése ellen pénteken az intézmény előtt. Sinkovics László, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke felszólalásában cáfolta azokat az információkat, hogy a megyei közgyűlés megalkudott volna a fővárossal a kórház sorsát illetően. Kiemelte, nem lehet megengedni azt, hogy ez a kórház megszűnjön, a megyei önkormányzat nagyon sok javaslatot tett az orvosokkal együtt, hogy megtalálják azokat a lehetőségeket, amelyek biztosítják az intézmény jövőjét.

Domján Gyula, a kórház főigazgatója szerint a kórház nagyon sokat tett azért, hogy a betegek eredményesen gyógyulhassanak. Az intézményvezető reményét fejezte ki, hogy kedvező döntés születik a kórház sorsát illetően. Végül Brezna István plébános megáldotta a kórházat és az egybegyűlteket.

A "Nem temetni, dicsérni jöttünk a Rókust", "Szakmai továbbképzést vállalunk! Egészségügyi miniszter (SZDSZ) előnyben!" feliratú transzparensekkel és magyar zászlóval demonstrálók Molnár Lajos tárcavezető és Horváth Ágnes államtitkár nevének hallatán bekiabálásaikkal lemondásra szólították fel őket.