Jácint
16 °C
31 °C

Tüntetés a Rókus Kórház megszüntetése ellen

MTI
2007.02.02. 16:28

Több százan tüntettek a Szent Rókus Kórház tervezett megszüntetése ellen pénteken az intézmény előtt. Sinkovics László, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke felszólalásában cáfolta azokat az információkat, hogy a megyei közgyűlés megalkudott volna a fővárossal a kórház sorsát illetően. Kiemelte, nem lehet megengedni azt, hogy ez a kórház megszűnjön, a megyei önkormányzat nagyon sok javaslatot tett az orvosokkal együtt, hogy megtalálják azokat a lehetőségeket, amelyek biztosítják az intézmény jövőjét.

Domján Gyula, a kórház főigazgatója szerint a kórház nagyon sokat tett azért, hogy a betegek eredményesen gyógyulhassanak. Az intézményvezető reményét fejezte ki, hogy kedvező döntés születik a kórház sorsát illetően. Végül Brezna István plébános megáldotta a kórházat és az egybegyűlteket.

A "Nem temetni, dicsérni jöttünk a Rókust", "Szakmai továbbképzést vállalunk! Egészségügyi miniszter (SZDSZ) előnyben!" feliratú transzparensekkel és magyar zászlóval demonstrálók Molnár Lajos tárcavezető és Horváth Ágnes államtitkár nevének hallatán bekiabálásaikkal lemondásra szólították fel őket.