Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Lemondásra szólítják fel Farkas Flóriánt

MTI
2007.02.04. 15:04

Azonnali lemondásra szólítja fel a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) Farkas Flóriánt fideszes parlamenti tisztségéről, vagy a Lungo Drom elnöki posztjáról. Az MCF szerint e két pozíció egyidejű betöltése "a jelen politikai helyzetben" károsan befolyásolja a romák társadalmi integrációját - közölte ifj. Bogdán János szóvivő.

Ifj. Bogdán János - aki az Országos Cigány Önkormányzat képviselője is - úgy fogalmazott: az "identitás válságban" lévő roma politikus "kordon és falbontó" cselekedeteivel elzárja a lehetőséget attól, hogy a kormányzat tárgyalópartnernek tekintse a cigányságot a legfontosabb feladatban, az Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtásában. Aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy a Lungo Drom elnöke az a cigányügyet is az utcára viszi, az MCF meggyőződése szerint azonban a roma érdekeket csak a parlament falain belül lehet tisztességesen képviselni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?