Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Feszes, de megfelelő a rendőrség költségvetése

MTI
2007.02.05. 15:04
Rendkívül feszes, de a feladatok megoldására elegendő a rendőrség idei költségvetése - jelentette ki az ORFK gazdasági és igazgatási főigazgatója hétfőn Egerben.

Ugyanakkor a 177 milliárd forintnyi összeg 93-95 százalékát emésztik fel a bérek és a dologi kiadások, vagyis a sürgető fejlesztésekre nem marad költségvetési forrás - közölte Sipos Gyula, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság évértékelő állománygyűlését követő sajtótájékoztatón.

A fejlesztési forrásokat részben áthidalják az uniós támogatások, ám a jövőben áttörést kell elérni ezen a területen - tette hozzá a dandártábornok. Felhívta a figyelmet arra: a világon nincs olyan rendőrség, amely elégedett volna a költségvetésével. Ugyanakkor, elsősorban a kormányzat belátásának köszönhetően, mind bérek finanszírozása, mind a dologi kiadások tekintetében jobbak a feltételek, mint arra korábban számítottak.

Az elmúlt évihez hasonló mértékű költségvetésből 600-zal kevesebb, 36400 rendőr bére biztosítható. Ebben a helyzetben az eddigieknél jóval hatékonyabban kívánják foglalkoztatni a rendőri állományt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!