Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kolompár Orbán ellen tüntettek az OCÖ-székháznál

MTI
2007.02.05. 15:47
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének távozását és a testület feloszlatását követelte mintegy kéttucatnyi tüntető hétfő délután a szervezet fővárosi Dohány utcai székháza előtt, mert véleményük szerint a tavaly leégett kőbányai Országos Cigány Információs és Művelődési Központot (OCIMK) a testület áron alul akarja értékesíteni.

A demonstrációt szervező Szajkó Béla szerint ez az épület a cigányság egyetlen kulturális központja. A Magyarországi Romák Összefogás Pártjának elnöke felszólította az OCÖ képviselő-testületét, hogy még a márciusi országos és területi kisebbségi önkormányzati választások előtt mondjon le.

Farkas Antal, az OCÖ ellenes tüntetés másik szervezője - aki maga is a testület tagja, korábban alelnöke volt, míg ezt a pozíciót múlt év végén meg nem szüntették - azt mondta: az önkormányzat tulajdonában lévő Gyömrői úton lévő elhagyatott épület közel másfél milliárd forintot ér, és 40 millió forintos adósság mellett 140 millió forintért kívánják elárverezni.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke maga üdvözölte a székház előtt demonstrálókat, majd kávéval, teával és székkel kínálta meg a tüntetőket. Az OCÖ elnöke a demonstrációval kapcsolatban az MTI-nek úgy fogalmazott: "nem értem a tüntetők aggályait, mert Farkas Antal, aki az OCÖ felügyelő bizottságának elnöke, maga is megszavazta az OCIMK eladását, és annak összegével is tisztában volt".