Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Osztrák-szlovák-magyar fellépés vöröscsillag-ügyben?

MTI
2007.02.05. 15:54
Közös fellépést tervez a vöröscsillag-használat magyarországi engedélyezése ügyében osztrák és szlovák testvérszervezeteivel a Magyarországi Munkáspárt 2006 - közölte Fratanolo János pártelnök hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

"A Magyarországon alkalmazott törvény diszkriminatív, az alapvető emberi jogokat sértő módon korlátozza a szólásszabadságot", elsősorban a marxista és a kommunista pártokat korlátozva - mondta, hangot adva azon reményének, hogy a nemzetközi együttműködés gyorsíthatja a jelenlegi tiltás feloldását; megemlítette: elképzelhető, hogy a közös határok közelében rendeznek tiltakozó, figyelemfelhívó akciókat.

Franz Stephan Parteder, az Osztrák Kommunista Párt (KPÖ) stájerországi elnöke a sajtótájékoztatón érthetetlennek nevezte, hogyan tilthatják be az Európai Unió egyik tagállamában a nemzetközi munkásmozgalom jelképének használatát; megemlítette, kampányaiban a KPÖ is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy meggyőzze a választókat: nem kell félniük a kommunistáktól.

Az osztrák politikus szolidaritását fejezte ki a Magyarországi Munkáspárt 2006 küzdelmével, akárcsak Prágay András, a Szlovák Kommunista Párt központi bizottságának a sajtótájékoztatón szintén résztvevő küldöttje.