Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eü-reform: konzultációt szeretne a Vadaskert Alapítvány

Index
2007.02.05. 17:39
A Vadaskert Alapítvány, mint a legnagyobb hazai gyermekpszichiátriai kórházi szolgáltató fenntartója bízik abban, hogy a kórházi struktúraátalakításban a szakmai szempontok érvényesülni fognak - közölte az alapítvány kuratóriuma az Indexhez is eljuttatott kommünikéjében.

"Intézményünkkel együtt számos, magas színvonalon működő hazai kórház jövője válhat kérdésessé, ha átláthatatlan lobbi erők próbálják befolyásolni az egészségügyi reformot" - folytatódik a közlemény.

A kuratórium kéri a minisztériumot és a szakmai javaslattevő bizottságokat, hogy minden érdekelt félnek biztosítsák az információkhoz való, teljes körű hozzáférést, valamint a szakmai konzultáció lehetőségét - hangsúlyozza az alapítvány.

A Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért által fenntartott Kórház és Szakambulancia 36 gyermek és ifjúságpszichiátriai ágyával a legnagyobb ilyen, országos hatáskörű intézmény, amely 15 éve Magyarországon elsőként - az egészségbiztosító finanszírozásával, alapítványi fenntartásban működik.

A Vadaskert Kórházban és Szakambulancián az elmúlt évek alatt már több mint 21 ezer beteg gyermeket láttak el.