Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szeptembertől nem vállalja át a büdzsé a kismamák költségtérítését

MTI
2007.02.05. 21:47
Szeptembertől nem vállalja át a költségtérítéses képzésre jelentkező kismamák tandíját a büdzsé - közölte Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár hétfőn az MTI kérdésére.

Akik jelenleg költségtérítéses képzésben folytatják tanulmányaikat, azok az eddigi feltételek szerint fejezhetik be. Ugyanakkor, akik ezután jelentkeznének költségtérítéses képzésre, számítaniuk kell arra, hogy a tandíjukat nem finanszírozza büdzsé.

Ha nappali tagozatra és államilag finanszírozott képzésre jelentkezik a kismama, akkor nyolc pluszpontot kap a felvételi eljárás során. Emellett jár még a tervek szerint a 116 ezer 500 forintos hallgatói normatíva 20 százaléka szociális juttatásként.

Manherz Károly indoklásul elmondta: így szeretnék ösztönözni, hogy a kismamák az államilag finanszírozott képzésekre jelentkezzenek.