Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Menesztették a békéscsabai jegyzőt

MTI
2007.02.06. 16:06

Alkalmatlanság miatt felmentette Békéscsaba város képviselő-testülete Nagy Mátyás jegyzőt közszolgálati jogviszonyából. Az indoklás szerint a bizalom is megszűnt a jegyző iránt, ugyanis ügyészségi megrovásban részesült tavaly szeptemberben, ám erről az előző, illetve a mostani testületet sem tájékoztatta.

A felmentésről rendkívüli ülésükön döntöttek a város Fidesz-KDNP-Kisgazda Polgári Egyesület-Vállalkozók Pártja többségű képviselői kedden Békéscsabán. A jegyző 2006. szeptember elsejével, az akkor még SZDSZ-MSZP többségű vezetés idején nyerte el, pályázat útján hivatalát. Vantara Gyula fideszes polgármester által felolvasott előterjesztés szerint a jegyző nem tudta biztosítani a testületi ülések megfelelő színvonalú előkészítését, a tőle származó téves tájékoztatások pedig nehezítették a testületi munkát. A felmentő döntést követően Nagy Mátyás elmondta: megvárja, amíg megkapja a közgyűlés részletes jegyzőkönyvét, és ezt követően munkaügyi bírósághoz fordul.