Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MDF az iskolabezárási tervek visszavonását javasolja

MTI
2007.02.08. 14:09

Az MDF a budapesti iskolabezárási tervek visszavonását javasolja, a szakiskolák átalakításának tervezett koncepcióját végrehajthatatlannak tartja - mondta csütörtöki sajtóértekezletén Hock Zoltán, a párt elnökhelyettese és Huber Szebasztián, a Fővárosi Közgyűlés oktatási és ifjúsági bizottságának MDF-es tagja.

Az MDF azt javasolja, hogy a főváros kezdjen tárgyalásokat megyékkel és a helyi önkormányzatokkal olyan közoktatási megállapodás megkötéséről, amelynek alapján a vidéki tanulók után járó kiegészítő normatívát az az önkormányzat fizetné, ahonnan a diák érkezik, hangsúlyozta Hock Zoltán. Ez negyven százalékos megtakarítást jelentene a fővárosnak, ennyi vidéki tanuló jár Budapestre szakközépiskolába, tette hozzá. Huber Szebasztián arra figyelmeztetett, hogy a szakiskolák bezárásával több szakma oktatása - például a borászképzés - megszűnhet a fővárosban.