Árpád
-2 °C
4 °C

Tüntettek a VI. kerületi Vörösmarty iskola bezárása ellen

MTI
2007.02.08. 16:23

Körülbelül százötvenen tüntettek csütörtökön a VI. kerületi Vörösmarty általános iskola tervezett bezárása ellen a kerület önkormányzatának épülete előtt. A képviselőtestület ezalatt a bezárásra ítélt iskolákat választotta ki.

Terézváros képviselő-testülete a 2006. december 21-ei ülésén hozott olyan határozatot, amely szerint a tanulószám csökkenése miatt a kerület 6 általános iskolája közül kettőt bezárnak. Ebben a határozatban a Lovag utcai és a Derkovits Gyula iskola megszűnése szerepelt.

A napokban "utcai pletykákból értesültünk arról, hogy a Derkovits helyett a Vörösmarty iskola került a halállistára", ekkor döntöttek úgy, hogy tüntetést szerveznek az önkormányzat épülete elé.

A 268 tanulóval rendelkező iskola - amellett, hogy angol és matematika tagozatos - főleg diszlexiás gyerekekkel foglalkozik. Az intézményt az a Skót Misszió alapította, amely százötven éve van Magyarországon, és az országban csak a Vörösmarty iskola épületében található a Skót Egyháznak (református) kápolnája.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?