MDF: Negyvenmilliós kár a műjégpálya miatt

MTI
2007.02.09. 17:24
A Magyar Demokrata Fórum szerint negyvenmilliós kár érte az államot a kormányzati műjégpálya kapcsán, a létesítmény ugyanis a piaci ár többszörösébe került. A párt a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul az ügyben, és valószínűleg az Országgyűlés elé viszik a kérdést - jelentette be Almássy Kornél, az MDF alelnöke pénteken Budapesten.

"A Magyar Demokrata Fórum bizonyítani tudja, hogy a piaci ár többszöröséért épült a műjégpálya és a körülmények felvetik a korrupció és a kartellezés gyanúját. A korrupciógyanú és kartellgyanú ügyében az MDF a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul. Emellett a teljes dokumentációt, a kezünkben lévő sajtóanyagot és árajánlatot megküldjük Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úrnak és felszólítjuk, hogy folytasson le egy belső vizsgálatot" - hangsúlyozta sajtóértekezletén Almássy Kornél.

Az MDF bizonyítani tudja, hogy a kormányszóvivő egyik állítása sem felel meg a valóságnak: sem az, hogy piaci áron valósult meg a létesítmény, sem az, hogy verseny volt a cégek között, sem pedig az, hogy több mint ötvenezren korcsolyáztak a helyszínen.

A kormányszóvivői iroda korábbi indoklása azt tartalmazta, hogy az idő rövidsége miatt nem maradt más megoldás, mint hogy meghívásos eljárásban válassza ki a szolgáltatót a Miniszterelnöki Hivatal. Az eljárásra azonban mindenkit meghívtak, aki az eredeti, nyílt pályázatra jelentkezett, sőt rajtuk kívül azokat a cégeket is, amelyek az elmúlt években részt vettek szolgáltatóként a műjégpálya-rendezvények lebonyolításában. A jégpálya december 23-tól január 2-ig volt nyitva, megszakításokkal napi tizenkét órán keresztül.