Erzsébet
1 °C
4 °C

Zajlik a kisebb állami ingatlanok értékbecslése

MTI
2007.02.12. 07:22

Folyamatosan végzi a 10-250 millió forint közötti kincstári ingatlanok értékbecslését a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) megbízásából a Perfekting és a Forsz Kft. alkotta konzorcium. A Perfekting Kft. képviselője az MTI-nek elmondta: a 2006 júniusában kiírt pályázat alapján mintegy 500 ingatlan értékének meghatározását kell elvégezniük. Az országszerte található, kisebb-nagyobb épületeket irodákat és lakásokat magában foglaló ingatlancsomag értékére vonatkozó dokumentációt eseti megrendelések alapján kell elkészíteniük. Az eddig érkezett 30-40 megbízás után a szerződés értelmében legkésőbb december 31-ig kaphatnak megrendelést a többire.

A dokumentációban a forgalmi érték mellett adott esetben a vonatkozó műemléki és természetvédelmi szabályozást, a beépíthetőséget és a hasznosítási lehetőségeket kell feltüntetniük. A KVI a szerződés értelmében kérheti műemléki és természeti érték meghatározását is. A képviselő példaként említette, hogy a fővárosban a második kerületben új építési engedélyt jelenleg nem adnak ki, ez például az ingatlan értékét negatívan befolyásolja, amit a becsült értéken kívül írásban is jeleznek. A KVI maga dönt az értékesítésről, a pályáztatásról, de az ingatlanban rejlő befektetési, hasznosítási lehetőségeket a konzorcium feltárja és jelzi.

A bruttó 250 millió forintnál értékesebb kormányzati ingatlanok értékbecslését szintén a KVI által tavaly júniusban kiírt pályázat alapján az Immo-Bill Rt. és a Reorg Rt. alkotta konzorcium végezte. A cégek összesen 102 milliárd forintra becsülték a megbízásban szereplő 30 fővárosi kormányzati ingatlan összértékét a január közepéig leadott dokumentációkban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?