Olivér
4 °C
8 °C

Szeged polgármestere nem akar Horthy-szobrot

MTI
2007.02.12. 15:37

Botka László (MSZP) szegedi polgármester nem javasolja a közgyűlésnek, hogy emléket állítsanak Horthy Miklósnak a Tisza-parti városban. A köztéri szobor elkészítését civil szervezetek és magánszemélyek, köztük egy KDNP-s és egy fideszes képviselő, kezdeményezték néhány napja.

A politikus közleményében hangsúlyozta, minden ilyen megkeresésre azt javasolja a közgyűlésnek, hogy se Horthy Miklósnak, se Kádár Jánosnak ne legyen köztéri szobra Szegeden. A nevükhöz fűződő rendszerek ugyanis a magyar történelem zsákutcái, melyek semmilyen körülmények között nem szolgálhatnak példaként a modern, XXI. századi európai Magyarországon. A polgármester szerint nagyszerű emberek ezekben az időszakokban is éltek, így a szegediek ma megkoszorúzhatják a horthysta Klebelsberg Kunó és a kommunista Nagy Imre szobrát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?