Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pénteken összeül a nemzetbiztonsági bizottság

MTI
2007.02.13. 19:50

Pénteken tartja együttes ülését a parlament nemzetbiztonsági és rendészeti bizottsága, amelyet a két testület elnöke Szilvásy György kancellárminiszter kérésére hívott össze. Simicskó István KDNP-s elnök közölte, az ülésen meghallgatják Szilvásy György kancellárminisztert, Petrétei József rendészeti minisztert, Bene László országos rendőrfőkapitányt és Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatóját.

A politikus korábban azt mondta: több olyan kérdés is felmerült Szilvásy György múlt heti bejelentésével kapcsolatban, amelyekre választ várnak. Ezek között említette: miért nem veszi a rendőrség őrizetbe azokat az ismert, veszélyes szervezkedőket, akikről a kancellárminiszter beszélt. Azt is tudni szeretnék, miért éppen a kordonbontás után kellett ezt a bejelentést megtenni. A politikus akkor arra is emlékeztetett, hogy a kormány több ízben kijátszotta már a "nemzetbiztonsági kártyát", és több ízben kiderült, ezt alaptalanul tette.