Működőképes marad a szolnoki MÁV-kórház

MTI
2007.02.14. 11:48

A szolnoki MÁV-kórháznak is biztosított a szakmai jövője, miután az egészségügyi miniszterrel folytatott lovasberényi egyeztetés eredményeként 88 aktív és 170 passzív ágyat kap működéséhez, mondta el Botka Lajosné, a város szocialista országgyűlési képviselője szerdán. A február első hétvégéjén tartott egyeztetésre azért volt szükség, mert a szakminiszter január elején kiadott, a megye kórházait is érintő javaslatát a szocialista képviselők elfogadhatatlannak tartották, hiszen ebben ágyszám tekintetében Hajdú-Bihar túlreprezentált, míg Jász-Nagykun-Szolnok aluldimenzionált volt, tette hozzá a politikus.

Tájékoztatása szerint a MÁV-kórházban a belgyógyászat 28, az ortopédia 30, a reumatológia 30 ággyal fog működni. Passzív ágyat 170-et jegyezhet majd az intézmény, ebből 120 rehabilitációs, 50 ápolási ágy lesz.

A politikus kitért arra, hogy a MÁV-kórház továbbra is a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által fenntartott kórház, a mostani egyeztetések azonban nem zárták le a véglegesen a tulajdonlás kérdését. Mint jelezte, várhatóan az egészségügyi reformnak lesz egy olyan lépése, amelyben a kormányzat a kórházak tulajdonosi szerkezetét tovább fogja tisztítani.