Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Toller-ügy: a bíróság új szakértő kirendeléséről döntött

MTI
2007.02.14. 17:47

A Szekszárdi Városi Bíróság Farkas László vezette büntetőtanácsa a védelem beadványára új műszaki szakértő kirendeléséről döntött szerdán, a Toller Lászlóval és gépkocsivezetőjével 2006. június 19-én történt baleset tárgyalásának első napján.

A vád halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége a balesetben érintett másik személykocsi vezetője ellen.

A szemtanúk és a szakértői vallomások egybehangzó véleménye szerint a Mercedes vezetőjének az előzéshez nem állt rendelkezésre belátható útszakasz, valamint a záróvonal ellenére nem sorolt be a két teherautó közé, hanem befejezte a manővert.

A bíróság határozott az újabb szakértő kirendeléséről, 15 napon belül lehetőséget biztosít a védelemnek és a sértetti képviselőnek, hogy kérdéseiket csatolják, majd a szakértői vélemény kézhez vétele után újabb tárgyalási napot jelöl ki.

Toller László felesége a tárgyaláson a bíró kérdésére elmondta, férje állapota lényegében változatlan, még mindig kómában fekszik, és otthon ápolják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?