Judit
2 °C
7 °C

Miniszterelnöki megbízott foglalkozik a kormányzati negyeddel

MTI
2007.02.14. 17:58

Görözdi Györgyöt, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság munkatársát miniszterelnöki megbízottnak nevezi ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormányzati negyed projekt megvalósításának vezetésére és koordinálására, jelentette be Danks Emese kormányszóvivő szerdán.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság csütörtökön elindítja a nemzetközi tervpályázat kiírásának folyamatát, melynek célja a kormányzati épületegyüttes építészeti arculatának meghatározása, illetve a legalkalmasabb tervező kiválasztása.

A tervpályázati kiírás előkészítésében és a munkában a kormányzat és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság mellett képviselteti magát a Magyar Építész Kamara, és részt vesz benne számos nemzetközi építész is, például Hans Stimmann, Berlin főépítésze, Josep A. Acebillo Marin, Barcelona főépítésze valamint Daniel Libeskind New Yorkból, aki többek között a szeptember 11-e utáni újjáépítésen dolgozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?