Erzsébet
1 °C
4 °C

Fennmaradásáért küzd a miskolci Szent Ferenc Kórház

MTI
2007.02.16. 15:53

Fennmaradásáért küzd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat által működtetett miskolci Szent Ferenc Kórház; az intézmény vezetése célja elérése érdekében petíciót küldött a miniszterelnökhöz és a szaktárca vezetőjéhez is, közölte Kása Miklós kórházigazgató pénteken az MTI-vel. Az aktív fekvőbeteg-kapacitások felosztásánál biztosítani kell, hogy "a régióban működő szakmai centrumok működőképessége továbbra is fenntartható legyen" - idézte az egészségügyi miniszter tavaly decemberi rendeletét Kása Miklós, hozzátéve: ez most és itt "úgy tűnik, nem valósul meg", így számukra maga a kórház léte a tét.

"Kórházunk fennállása óta gazdaságilag stabil, soha nem volt szükség a működés biztosításához önkormányzati támogatásra, a tüdőgyógyászati és a reumatológiai ellátás működőképessége válik kétségessé az eddig jól bevált szakmai centrumok szétverésével" - tartalmazza a petíció, amit Gyurcsány Ferencnek és Molnár Lajosnak küldtek el. A kórházigazgató megjegyezte: miután a legújabb verzió az intézmény "kvázi bezárásáról" szól, úgy véli, hogy pazarló és gazdaságtalan egy jól felszerelt, karbantartott infrastruktúrát politikai indíttatással veszni hagyni, és másutt nagy költséggel újrateremteni, és 500 jól képzett egészségügyi dolgozó egzisztenciáját veszélyeztetni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?