Árpád
-2 °C
3 °C

Népszavazási kezdeményezés a gyöngyösi kórház ügyében

MTI
2007.02.19. 16:50

Népszavazást kezdeményez a gyöngyösi kórház működtetésének privatizációja ellen a Fidesz - jelentette be Gyöngyösön a párt helyi önkormányzati frakciójának vezetője. "Elutasítja-e, hogy a Bugát Pál Kórház működtetése kikerüljön nem önkormányzati tulajdonban lévő társaság kezébe". Kellő számú aláírás összegyűjtése esetén erre a kérdésre kell válaszolniuk a gyöngyösieknek a helyi népszavazás keretében - közölte Tatár György.

A 35 ezer lakosú település szocialista vezetésű önkormányzatának döntése szerint a város pályázatot ír ki a közhasznú társaságként működő kórház üzemeltetésére. Mára 336 millió forintra hízott az intézmény kasszájának a hiánya, illetve a kormányzati megszorítások miatt a havi működtetés költsége 30 millió forinttal haladja meg a finanszírozás szintjét. Ebben a helyzetben, a Fidesz szerint nem a működtetés privatizációja, hanem a nagyobb önkormányzati szerepvállalás a megoldás, illetve magántőke bevonása egyes célprojektek megvalósítására - fűzte hozzá Tatár György.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?