Judit
3 °C
7 °C

MDF: Gyurcsány határolódjon el Che-től

MTI
2007.02.20. 14:18

A Magyar Demokrata Fórum és ifjúsági szervezete felszólítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és a Fiatal Baloldalt (FIB), hogy határolódjon el a kubai forradalomban fontos szerepet játszó Che Guevarától. Almássy Kornél, az MDF alelnöke kedden bejelentette, az MDF és az Ifjúsági Demokrata (IDF) szövetség nyílt levelet írt a magyar miniszterelnöknek az ügyben, a dokumentumot a FIB képviselőjének adta át Almássy Kornél és Lasztovicza Gábor, az IDF elnöke az MSZP-székház előtt Budapesten.

Az MDF alelnöke hangsúlyozta: nem ért egyet azzal, hogy a magyar miniszterelnök és a kormányzó párt ifjúsági szervezete azonosul egy "terroristával", egy gerillavezérrel, akinek kezéhez sok ember vére tapad. Lasztovicza Gábor kiemelte, hogy Che Guevara olyan személyiség, akit semmiképpen nem lehet példaképnek állítani a fiatalok elé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?