Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Önmagát reformálná az MTA

MTI
2007.02.20. 16:21

Az akadémiai törvény megváltozatását kezdeményezi a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) vezetése, jelentette be Fábri György kommunikációs igazgató. Mint mondta, megfogalmazzák az intézetek közfeladatait, ezekhez rendelik hozzá a számonkérés formáit, az infrastrukturális és anyagi feltételeket, nem pedig maradékelv alapján oldják meg a finanszírozást. Fábri György utalt arra, hogy a hatékonyság jegyében intézetcentrumok, központok, nemzeti laboratóriumok jönnek létre.

Tájékoztatása szerint az Akadémia kialakítja a vagyongazdálkodás professzionális rendszerét is, beleértve az egyre fontosabb szellemi vagyon kezelését. A kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: a tervek szerint "a kutatóhelyek részére korlátozásoktól mentes rendelkezési jogot kezdeményezünk az általuk létrehozott vagy megszerzett szellemi tulajdon felett".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?