Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövő őszi előrehozott választásra számít az FKGP

MTI
2007.02.23. 12:05

Jövő őszi előrehozott választásokkal számol a Független Kisgazdapárt (FKGP), amelynek az Isten, Haza, Család hármas jelszó jegyében született, a 21. század követelményeinek is megfelelő alapvetését mutatta be pénteken, budapesti sajtótájékoztatón Hegedüs Péter, az FKGP elnöke. A programhirdetés egy olyan sorozat első állomása, amelynek "utolsó lépése lesz a választások kierőszakolása" - mondta a politikus, aki elmondása szerint az 1945-ös 57 százalékos eredmény tizedével is elégedett volna "a legmélyebb gyökerű magyar párt", a "legmagyarabb magyar politikai párt" elnökeként.

Az Új remények címet viselő, négyoldalas - konkrétumokban nem bővelkedő - dokumentum olyan keresztényszociális pártként határozza meg az FKGP-t, amely "a politikai jobboldal nélkülözhetetlen, meghatározó ereje", leszögezve, "nemcsak a jelenleg élő tizenötmillió, hanem minden valaha élt magyar képviseletére szövetkeznek". Céljukként "patrióta elit, erős középosztály megteremtését", a mezőgazdaságból élők helyzetének megerősítését, a szegénység visszaszorítását említi a dokumentum, alapelvként emelve ki, hogy munkalehetőség jár azoknak, akik tudnak dolgozni, és szociális biztonság azoknak, akik nem képesek erre.