Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

OKM: nem szűkült a tankönyvlista

MTI
2007.02.23. 13:47

Az oktatási tárca nem szűkítette a tankönyvjegyzéket, s ezt önmagában nem is tehetné meg, mert az egyes kiadványok tankönyvjegyzékre történő felvételét a kiadók kérhetik, s a szempontoknak megfelelő tankönyveket a listára fel kell venni, közölte a tárca pénteken. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a héten sajtótájékoztatón fejezte ki aggályait amiatt, hogy a szaktárca szűkítette a tankönyvlistát, és így kevesebb kiadványhoz lehet ingyenesen hozzáférni.

A minisztérium által a távirati irodához eljuttatott háttéranyagban ugyanakkor elismerik, igaz, hogy a 2007/2008. tanévi tankönyvjegyzéken kevesebb kiadvány szerepel az előző tanévinél, mivel a kiadók kevesebb tankönyv felvételét kérték a listára. Az ingyenességre jogosult tanulók esetében jogszabálysértő az a gyakorlat, hogy számukra az iskolák nem biztosítják térítésmentesen valamennyi, az iskolai oktatásban használt tankönyvet, hívta fel a figyelmet közleményében a tárca.