A KDNP lemondatna egy szegedi politikust

MTI
2007.02.23. 15:34
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szegedi közgyűlési frakciója távozásra szólította fel az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságának elnökét, mert úgy látja, saját hasznára fordította a jogalkotás során szerzett információit.

Kalmár Ferenc, a KDNP önkormányzati frakcióvezetője az MTI-vel közölte: tudomásukra jutott, hogy a bizottsági elnök tavaly novemberi vagyonnyilatkozatában szerepeltetett egy 156 négyzetméteres önkormányzati bérlakást, amely a legújabb bevallásában már nem található. Kiderült, hogy a lakás bérleti jogát még azt megelőzően eladta, hogy az önkormányzat tavaly decemberben határozott volna az önkormányzati lakások bérleti díjának drasztikus mértékű emeléséről.

Pintér Ferenc (MSZP), az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságának elnöke az MTI-nek azt mondta: legszívesebben nem is reagálna a KDNP felvetésére, mert az "olyan alacsony színvonalú".

Az önkormányzati rendelet és bérlakás eladása között nincs összefüggés Pintér szerint. A lakást már korábban hirdette, ugyanis magánházat akart vásárolni és azért árulta a bérleti jogot, hogy ki tudja fizetni az új ingatlant. Ha a lakást nem adta volna el, akkor azt kifogásolnák, tudott az önkormányzat a legutóbbi közgyűlésen elfogadott szándékáról, miszerint a bérlakások egy része megvásárolható - fűzte hozzá a bizottsági elnök.