Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kóka: Igazságot a kisebbségeknek

MTI
2007.02.25. 10:11
Az összes hátrányos helyzetű kisebbségi csoportnak tisztességes és igazságos szerepet szeretne a médiában és a politikában Kóka János, az SZDSZ egyik elnökjelöltje, aki vasárnap tette közzé az interneten programjának erről szóló elemét.

"A Parlament alkotmányos mulasztásban van. Az etnikai és kisebbségi csoportok országgyűlési képviselete még ma sem megoldott. A liberális pártnak kötelessége, hogy elérje a megfelelő törvényi megoldást. Fontosnak tartjuk az összes hátrányos helyzetű kisebbségi csoport tisztességes és igazságos reprezentációját a médiában és a politikai életben egyaránt" - olvasható az Esélyegyenlőség a társadalomban címet viselő fejezet, Kóka János harmadik vitairata.

Kóka János szerint egyebek mellett tandíjkedvezményekkel lehetne segíteni a romák oktatását, és akár ösztöndíjprogramokat is lehetne indítani fiatal tanárok számára, hogy azok a hátrányos helyzetű területeken dolgozzanak.

Az elektronikus médiában legalább főműsoridőben jeltolmácsolás kellene, a filmeket pedig feliratozva sugároznák a televíziók - a hallássérültek számára. A vitairat aláhúzta, hogy az azonos neműek számára lehetővé kell tenni a házassággal azonos státuszú regisztrált párkapcsolatok létesítését.