Jolán
2 °C
4 °C

A bal és jobboldal közösen emlékeztek meg Kecskeméten

MTI
2007.02.25. 19:28
A Fidesz helyi szervezetének kezdeményezésére az önkormányzatban frakcióval rendelkező pártok politikusai együtt emlékeztek meg a kommunizmus áldozatairól vasárnap Kecskeméten.

Az emlékezés ökomenikus istentisztelettel kezdődött a városháza előtti kopjafánál, ahol a történelmi egyházak képviselői méltatták a hősöket, akiket a Rákosi és a Kádár korszakban kivégeztek és meghurcoltak.

A közel 300 főnyi emlékező soraiban a fideszes politikusok mellett, szocialista és szabaddemokrata politikusok is megjelentek. Egyetlen kisebb atrocitás történt, amikor egy idős hölgy Brúszel Lászlóhoz, az MSZP helyi elnökéhez ment és felszólította, hogy távozzon. Zombor Gábor, Kecskemét fideszes polgármestere arra kérte az idős hölgyet, fogadja el azt, hogy a közös emlékezésre mindenkit meghívtak, aki emlékezni akart.

A tömeg ezután gyertyákkal átvonult az 56-os emlékműhöz, ahol Papp Tivadar, a POFOSZ helyi szervezetének elnöke és Zombor Gábor polgármester emlékezett meg az áldozatokról és a maghurcoltakról.

A Fidesz helyi szervezete és a város polgármestere az emléknap előtt arra kért mindenkit, hogy ne hozzon pártzászlót és egyéb feliratot a rendezvényre. A városháza előtt egyetlen feliratot tartottak az emberek, melyre "Közös főhajtás" volt írva. A tömegben néhány nemzetiszínű zászlót lehetett látni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?