Szilvia
5 °C
16 °C

Nincs jogi szakvizsgája az igazságügyi államtitkárnak

2007.02.28. 09:42

Kondorosi Ferenc, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára nem rendelkezik teljes körű jogi szakvizsgával, értesült a Magyar Nemzet. A teljes jogi szakvizsga több részből áll: közigazgatási, alkotmány- és EU-jogi, valamint polgári és büntetőjogi vizsgákat kell sikeresen abszolválni három év szakmai gyakorlat után. Ügyvéd, ügyész, bíró, jogtanácsos vagy közjegyző csak a szakvizsga letétele után lehet bárki, aki a jogi egyetemet elvégezte. Az igazságügyi minisztérium államtitkári pozíciójában úgy tűnik nincs ilyen követelmény.

Kondorosi Ferenc a napilapnak elismerte, neki nincs ilyen teljes körű jogi szakvizsgája. Ennek ellenére Kondorosi tagja a jogászokat vizsgáztató jogi szakvizsgabizottságnak, és az utóbbi időben több komoly szakmai felkészültséget igénylő jogi kérdésben nyilvánított szakmai véleményt, ellenérzést kiváltva ezzel jogászkörökben. Az, hogy Kondorosi tagja lehet a jogászokat vizsgáztató jogi szakvizsgabizottságnak, a jogi szabályozás következetlenségének köszönhető, ugyanis elég ha valakinek közigazgatási jellegű PhD tudományos fokozata van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?