Olivér
5 °C
8 °C

Internetes gyógyszertár nyílt

MTI
2007.02.28. 11:15

Megnyílt az első magyarországi online gyógyszertár, vagyis a jövőben akár interneten keresztül is beszerezhetők a szükséges orvosságok. A patika honlapján gyakorlatilag a teljes gyógyszertári választék megtalálható, a vény nélkül kapható és vényköteles gyógyszerek, vitaminok, tápszerek, gyógyhatású- és homeopátiás készítmények, amelyeknek nem csak fényképe és ára nézhető meg, hanem részletes betegtájékoztató lapja is.

A gyógyszerellátást érintő törvényi változások Magyarországon is megengedik az orvosságok internetes forgalmazását és házhozszállítását. A rendszert egészségügyi szakemberek építették fel, és ők is üzemeltetik, tájékoztatott a Magyar Egészségvédelmi Alapítvány.

A vény nélkül kapható termékeket szabadon kérheti bárki az internetes gyógyszertártól. A kiszállítás a rendelést követő napon történik, az ország egész területén. Vényköteles gyógyszerek megrendelését viszont csak abban az esetben fogadják el, ha a receptet, vagy recepteket a beteg előbb a megrendelőlappal együtt eljuttatja a rendszert üzemeltető szakemberekhez, és megbízást ad nekik a készítmények kiváltására és házhozszállítására. A megrendelt és kiszállított termékekért utólag, átutalással vagy készpénzben lehet fizetni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?