Huba
17 °C
33 °C

Internetes gyógyszertár nyílt

MTI
2007.02.28. 11:15

Megnyílt az első magyarországi online gyógyszertár, vagyis a jövőben akár interneten keresztül is beszerezhetők a szükséges orvosságok. A patika honlapján gyakorlatilag a teljes gyógyszertári választék megtalálható, a vény nélkül kapható és vényköteles gyógyszerek, vitaminok, tápszerek, gyógyhatású- és homeopátiás készítmények, amelyeknek nem csak fényképe és ára nézhető meg, hanem részletes betegtájékoztató lapja is.

A gyógyszerellátást érintő törvényi változások Magyarországon is megengedik az orvosságok internetes forgalmazását és házhozszállítását. A rendszert egészségügyi szakemberek építették fel, és ők is üzemeltetik, tájékoztatott a Magyar Egészségvédelmi Alapítvány.

A vény nélkül kapható termékeket szabadon kérheti bárki az internetes gyógyszertártól. A kiszállítás a rendelést követő napon történik, az ország egész területén. Vényköteles gyógyszerek megrendelését viszont csak abban az esetben fogadják el, ha a receptet, vagy recepteket a beteg előbb a megrendelőlappal együtt eljuttatja a rendszert üzemeltető szakemberekhez, és megbízást ad nekik a készítmények kiváltására és házhozszállítására. A megrendelt és kiszállított termékekért utólag, átutalással vagy készpénzben lehet fizetni.