Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Fideszes kérdések Kóka épülő budai házánál

MTI
2007.02.28. 11:55

Kóka János gazdasági miniszter budai házépítési ügyletének tisztességét kérdőjelezte meg a Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke, szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. "Ahogy Gyurcsány Ferenc összes ügyében láthattuk, Kóka János esetében is fennáll az, hogy az új arisztokrácia korrupcióra lehetőséget adó ügyletekkel próbál meg építkezni, próbálja meg a vagyonát gyarapítani" - fogalmazott Ágh Péter, a Fidelitas alelnöke a Normafánál a gazdasági miniszter állítólagos háza előtt.


Fotók: Barakonyi Szabolcs

Az országgyűlési képviselő elmondta, Kóka János az ingatlant attól a Boldizsár Lászlótól vette meg 2000-ben, aki korábbi üzlettársa volt és a mostani vizitdíj automatákkal kapcsolatban is érdekelt. Kiemelte, "trükkök és visszaélésre okot adó dolgok" lehetnek a mögött, hogy a 4300 négyzetméteres telken épülő házat nem magánszemélyként, hanem a Rumed 2000 Kft. cégtulajdonosaként építteti Kóka János. Ezzel egy esetleges későbbi ingatlanértékesítésnél áfát lehetne visszaigényelni, vagy az adózás előtti eredményt is csökkenteni tudná.


Ágh Péter a sajtótájékoztatón közölte, az ingatlanhasznosítással kapcsolatos kérdéseit szerdán írásban is eljuttatja a miniszterhez, és mielőbbi válaszokat remél Kóka Jánostól.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!