Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C

Virág helyett békét akarnak a szocialista nők

MTI
2007.03.06. 11:18

Virág helyett "egy csokor békét" szeretnének kapni nőnapra az MSZP nőtagozatának tagjai, akik március 8-án országszerte csendes demonstrációra hívják a lányokat, asszonyokat egy békés Magyarországért - jelentette be Juhászné Lévai Katalin, a szocialista párt országos nőtagozata elnökségi tagja keddi, debreceni sajtótájékoztatóján.

Az MSZP hajdú-bihari vezetője emlékeztetett arra, hogy tarthatatlanná vált a helyzet Magyarországon, ahol mára már a megosztottságon és a fenyegetettségen túl a politikusok házai előtti tüntetések is mindennaposak. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy félelemben kell félnie annak, aki a véleményét el akarja mondani. Juhászné Lévai Katalin hozzátette: szeretnék, ha az idei nőnapon virág helyett "egy csokor békét" kapnának, ami ráférne az országra is.

Bejelentette: pártpolitikától függetlenül felhívással fordulnak a parlamenti pártok nőtagozataihoz, a civil szervezetekhez, hogy március 8-án délután 17 órakor Budapesten és valamennyi székhelyen tartsanak "csendes demonstrációt kék léggömbökkel, zenével, dallal", s gyűljenek egybe minél többen a békés Magyarország megteremtése érdekében.