Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Sajnálkozik a Magyar Nemzeti Bizottmány

2007.03.08. 22:11
A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője sajnálattal vette tudomásul, hogy a Fidesz elutasította megkeresésüket, hogy egyeztessenek egymással. Molnár Tamás ezt közleményben tudatta csütörtökön este a távirati irodával.

Molnár még szerdán jelentette be: találkoznának a Kossuth téri tüntetők a Fidesz elnökével, hogy március 15-e előtt tisztázzák politikai nézetkülönbségeiket. Arra kérnék Orbán Viktort, ne határolódjon el a tüntetőktől, miközben hivatkozik rájuk az új többség nevében.

Még aznap Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője azt közölte az MTI-vel: a Fidesz semmilyen szervezettel nem egyeztetett és nem egyeztet a március 15-i megemlékezésével kapcsolatban; a jogszabályi kötelezettségeket betartva kizárólag a hivatalos szervekkel tárgyal az esetleges provokátorok kiszűrése és a békés, méltó megemlékezés biztosítása érdekében.

Molnár csütörtökön elmondta: sajnálattal vették tudomásul az elutasítást és értetlenül állnak az előtt, hogy "a Gyurcsány-kormány elleni békés civil tüntetőket provokátoroknak, a rezsim kiszolgálóinak minősítette a polgári párt több neves személyisége". Fájdalmas szerinte, hogy a Fidesz "látványosan eleget tett a népnyúzó hatalom felszólításának és többszörösen elhatárolódott az áldozatkész nemzeti radikális tüntetőktől".