Sírrongálás a törökszentmiklósi temetőben

MTI
2007.03.12. 19:30
Hatvankét sírt rongáltak meg a hétvégén a törökszentmiklósi református temetőben, a sírkertbe kilátogató hozzátartozók erről bejelentéseket tettek a rendőrségen - közölte Szabó József lelkész hétfőn az MTI-vel.

A lelkész tájékoztatása szerint a ledöntött sírkövek egy része úgy összetört, hogy használhatatlanok, helyettük újat kell csináltatni, a kárösszeg eléri a több millió forintot.

Szabó József elmondta: az elmúlt 23 évben már többször volt értelmetlen pusztítás helyszíne a temető, amelyben ráadásul a magas talajvízszint is gyakran okoz károkat. A vélhetően fiatal, erejüket ily módon fitogtató tettesek közül eddig még egyet sem sikerült megtalálni - tette hozzá.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) mélységesen elítéli a törökszentmiklósi református temetőben az elmúlt hétvégén történt vandalizmust - olvasható a szaktárca sajtóirodája által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben. A tárca minden lehetséges segítséget megad a kár mihamarabbi helyrehozatala érdekében - közölte az OKM.