Demonstráció iskolabeolvasztás ellen

MTI
2007.03.21. 18:47

Iskolájuk beolvasztása ellen tiltakozott szerdán Székesfehérváron a Hunyadi Mátyás Közgazdasági Szakközépiskola volt és jelenlegi tanárainak, diákjainak kétszáz fős csoportja. A tüntetők 12311 aláírással alátámasztott petícióban tiltakoztak az ellen a terv ellen, amely szerint a párhuzamos képzések megszüntetése végett iskolájukat beolvasszák a Hunyadiból 18 éve kivált I. István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolába.

A demonstráció után Walter Mária igazgató elmondta: mindkét intézmény 100 százalékos kihasználtsággal működik, párhuzamosság pedig csak a kis létszámú okj-s számviteli, pénzügyi ügyintézők képzésnél van.

A városi önkormányzat oktatási bizottságának elnöke szerint nincs szó az iskola bezárásáról. Augusztus elsejétől "jogutóddal megszűnne a Hunyadi, s telephelyévé válna jogutód intézményének, az I. István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolának." Arról, hogy az intézmény milyen néven működne tovább, az érintettek véleményét is figyelembe véve, a város júniusi közgyűlése hoz majd döntést - tette hozzá Boldizs Kálmánné.