Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Veszélyben a hospice osztályok?

MTI
2007.03.22. 11:30

A haldokló, daganatos betegek komplex ellátását végző hospice osztályok veszélyeztetve érzik jövőjüket, ugyanis a hospice ellátást továbbra is az ápolás címszó alatt tartja nyilván az Egészségügyi Minisztérium, áll a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület közleményében. Az Egészségügyi Minisztérium honlapján is az ápolási kategória alatt szerepelteti a hospice rendszerben működtetett kórházi részlegeket.

A daganatos, haldokló betegek emberséges ápolásáért működő Egyesület szerint ez azért aggályos, mert fennáll a veszély, hogy az új kórházi ágystruktúrában, az ápolási kategóriában a jelenleginél alacsonyabb lesz a hospice ellátás finanszírozása és így a haldokló, daganatos betegek színvonalas testi és lelki ellátását, fájdalmaik korszerű csillapítását végző hospice osztályok ellehetetlenülnek. Korábban a hospice ellátást eltérő finanszírozással kezelte a minisztérium.

"Magyarországon évente több, mint 33.000 ember hal meg rákbetegség következtében. Nem mindegy, hogy milyen körülmények között élik meg utolsó heteiket" - fogalmaz a közlemény.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek