Fodor vidéki liberálisokkal szövetkezett

Index
2007.03.23. 15:27

"Fodor Gábor kész visszaadni a liberális vidékpolitika rangját, támogatni törekvéseinket. Ezért mi, vidéki liberálisok Fodor Gábort támogatjuk a SZDSZ március 31-i tisztújításán és erre kérünk minden küldöttet, aki egyetért céljainkkal" - szerepel a Liberálisok a vidékért című megállapodásban, melyet 31 ismert vidéki SZDSZ vezető kötött Fodor Gáborral. Az aspiráns Szekszárdon ismertette a megállapodást.

Az SZDSZ elnökjelöltje elmondta: országjáró kampányában számos önkormányzati politikus, köztük SZDSZ-es polgármesterek, helyi vezetők és szakértők keresték meg, hogy támogatásukról biztosítsák és a párt vidéki teendőiről egyeztessenek. Ebből a párbeszédből született a Liberálisok a vidékért című megállapodás, amely 12+1 pontban foglalja össze, Fodor Gábor milyen konkrét feladatokat vállal a liberális vidékpolitika területén.

"Hatmillió ember él kisvárosokban és falvakban. Az SZDSZ csak akkor lehet sikeres, erős középpárt, ha számukra is érdemi mondanivalóval rendelkezünk, és ezt készek is vagyunk képviselni." - nyilatkozta Fodor Gábor.

A megállapodást az ország 17 megyéjében dolgozó SZDSZ-politikusok írták alá, többek között Pap János, Békéscsaba volt polgármestere, Kis Zoltán és Gulyás József országgyűlési képviselők, Gombos András, volt SZDSZ-es államtitkár, Szentkuti Károly, Velkey Gábor, Kiss Róbert, Horváth Vilmos, Danis György, Mészáros Béla, Kerti Katalin és Andriska Géza is. A Liberálisok a vidékért című megállapodás aláíró között számos kistelepülési polgármester van, többek között Baky György (Bakonybél), Ignácz József (Besence), Kenézné Berei Györgyi (Felsőörs), Nagy Béla (Medgesegyháza), Pelcsinszki Boleszláv (Kőrösladány), Sértő-Radics István (Uszka) is.