Szilvásy György vizsgálatot kezdeményezett az NBH-nál

MTI
2007.03.26. 13:15

Vizsgálatot kezdeményezett a Nemzetbiztonsági Hivatalnál Szilvásy György kancelláriaminiszter az építkezésénél járt újságírók ügyében. Szilvásy György az MTI kérdésére elmondta, természetesnek tartja és megérti, hogy az újságírók csak a munkájukat végezték, amikor felőle érdeklődtek, de ugyanígy jártak el a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai is, akiknek kötelességük, hogy amennyiben egy nemzetbiztonsági védelem alatt álló személyről valakik információkat próbálnak gyűjteni, ellenőrizzék, hogy valójában kik és milyen célból teszik ezt.

Szilvásy úgy fogalmazott, hogy egy demokráciában kulcskérdés, hogy az újságírók szabadon és háborítatlanul dolgozhassanak, ezért az ügy részleteinek tisztázása érdekében vizsgálatot kezdeményezett a Nemzetbiztonsági Hivatalnál.

Az ügyről a Magyar Nemzet számolt be szombaton. "Művelet: újságírókat zaklat az NBH" címmel közölt cikkében a lap azt írta: "A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) munkatársai jelentek meg lapunk újságírójánál azt követően, hogy kollégájával Lesencefalun, Szilvásy György kancelláriaminiszter nagyszabású építkezésén járt." Az NBH MTI-hez eljuttatott közleménye szerint nem volt művelet, nem volt zaklatás.