A miskolci piac átépítését kritizálja a Fidesz

MTI
2007.03.28. 19:16
Tart a miskolci központi piac átépítése körüli vita; a Fidesz városi frakciója vélelmezhető jogsértésekről számolt be szerdai sajtótájékoztatóján. A Búza téri rekonstrukciója csaknem hárommilliárd forintba kerül. A kereskedőket, kistermelőket ideiglenes helyre telepítették. A piac jelenleg ezen a mintegy 7,5 ezer négyzetméteres területen működik.

A Fidesz városi frakciója szerint az átköltöztetés ügyében "vélhetően jogsértések és hatásköri túllépések is történtek" - közölte Szinay Attila frakcióvezető. Szerinte a régi piac területén úgy bontatott le különböző pavilonokat a városi önkormányzat tulajdonában lévő Városgazda Kht., hogy erre nem volt engedélye. A cég az ideiglenes placcon pedig magasabb bérleti díjat állapított meg.

Szinay a problémák tisztázására célvizsgálat elindítását kezdeményezi a Városgazda Kht-nél. Veres István, a kht. igazgatója azt mondta: minden ügyben jogszerűen jártak el, ezért nyugodtan várják az esetleges vizsgálatot.

A miskolci Búza téri piac nettó 2,65 milliárd forintos rekonstrukcióját pályázaton nyerte el az Ikeron Zrt., a munkát az erre a célra alapított Miskolci Piac Fejlesztő és Üzemeltető Zrt. cég végzi.