Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem volt atrocitás Gyurcsány debreceni látogatásakor

MTI
2007.05.04. 18:09
Bár a debreceni "Kossuth tériek" készültek Gyurcsány Ferenc "méltó fogadására", a miniszterelnök akadálytalanul léphetett be pénteken délután az Aranybika szállóba, ahol helyi szocialista politikusokkal találkozott.

Néhány tüntető összegyűlt az Aranybikánál pénteken délután, de a szálló környékét a miniszterelnök megérkezése előtt kordonokkal lezárta és kiürítette a rendőrség, az újságírókat pedig felszólították, hogy menjenek be a szálló halljába.

Gyurcsány Ferenc néhány perccel fél öt előtt érkezett meg feleségével, s az őt üdvözlő helyi szocialista politikusokkal együtt ment a Bartók-terembe, ahol megkezdődött a zártkörű pártfórum.

Debrecen a második állomása annak a látogatássorozatnak, amelynek során a pártelnök-kormányfő és a pártelnökség tagjai a szocialista párt megyei és vidéki városi szervezeteinek vezetőivel találkoznak, nem hivatalos formában. Gyurcsány Ferenc csütörtökön a nógrádi megyeszékhelyen, Salgótarjánban vett részt hasonló, zártkörű rendezvényen.

A fórum idején százan gyűltek össze az Aranybika előtti Kossuth téren. A tüntetők azt kiabálták, hogy "Gyurcsány takarodj!", miközben kihangosítva bejátszották a miniszterelnök tavalyi balatonőszödi beszédének néhány részletét. A rohamrendőrök sorfalat álltak az Aranybika szálló és a mellette lévő épület között, miközben a pártelnök-miniszterelnök távozott.