Erzsébet
1 °C
4 °C

Ötpárti egyeztetés a nők parlamenti arányának növeléséről

MTI
2007.05.07. 19:09

A választójogi törvény módosítása a nemek arányának kiegyenlítésére az Országgyűlésben címmel tartottak egyeztetést az öt parlamenti párt női képviselői hétfőn a Parlamentben. A találkozót kezdeményező SZDSZ-es Sándor Klára elmondta, jelentős támogatást kapott javaslata, hogy a választójogi törvényben kellene biztosítani, hogy több női képviselő kerüljön a magyar parlamentbe.

Sándor azt szeretné, ha az összes képviselőnő aláírná a módosító javaslatot, miszerint a pártlistán 50 százalékos kvótát vezessenek be, és a két nemhez tartozók felváltva kövessék egymást. Ez biztosítaná azt, hogy a magyar parlamentben legalább 25-27 százalékra növekedjen a nők aránya a jelenlegi 11 százalékról. Hozzátette, hogy a női érdek megjelenéséhez a törvényhozásban minimum 33 százalékos arány kellene.

Az egyeztetést júniusban folytatják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?