Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A parlament megfontolja a Nabuccohoz fűződő viszonyát

MTI
2007.05.08. 15:03

A Fidesz szerint az országgyűlés felülbírálta a miniszterelnök álláspontját a Nabucco gázvezeték ügyében, amikor hétfőn tárgysorozatba vette a párt uniós energiapolitikáról szóló országgyűlési határozati javaslatát, közölte Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke. A politikus emlékeztetett arra, hogy hétfőn a Ház 309 igen, 4 nem és 16 tartózkodás mellett támogatta a fideszes javaslat tárgysorozatba vételét.

Németh Zsolt kérdésre válaszolva úgy vélte: az indítvány megszavazásának hátterében a kormány eddigi magatartását érő komoly nemzetközi kritikák állhatnak. Mint mondta, a fideszes javaslat egyértelműen kinyilvánítja a Magyarország elkötelezettségét a közös uniós energiapolitika és a Nabucco gázvezeték megépítése mellett, illetve elítéli a különalkukat követő politikát.