A tokaji betegek inkább Nyíregyházára mennének

MTI
2007.05.09. 22:13
Az egészségügyi reform a Tokaj központú kistérséget a sátoraljaújhelyi kórházhoz, mint súlyponti intézményhez rendelte egyeztetés nélkül - fogalmazott Májer János, tokaji polgármester. Tény, hogy a térség egyetlen települése sem kíván Sátoraljaújhelyhez tartozni, mert a zempléni várost Tokajból és térségéből körülményesebb elérni, mint a szomszédos megye székhelyét, Nyíregyházát.

Tokaj város Egyesített Népjóléti Intézménye (ENI) megkezdte az egyeztetést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzattal, mint a nyíregyházi súlyponti kórház fenntartójával, hogy kórházi, másodlagos szakrendelési és sürgősségi szakfeladatokra fogadja Tokajt.

Fülöp István, a szabolcsi önkormányzat elnöke úgy reagált: vállalja a Tokajból érkező betegeket a megyei kórházként funkcionáló nyíregyházi Jósa András Kórház, azzal a feltétellel, hogy mind a fekvőbeteg-, mind a járóbeteg-ellátásban az ellátási terület növekedésének arányában a kvótájukat megemelik. Ehhez az engedélyt a szaktárca adhatja ki. Májer János polgármester szerint a nyíregyházi kórházhoz csatlakozás akár két-három hétbe is telhet, addig arra kérte a város lakóit, legyenek türelemmel.