Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

MTV: fél éve betöltetlen az alelnöki poszt

MTI
2007.05.10. 06:50

Fél évvel létrehozása után is betöltetlenül áll a Magyar Televízió (MTV) egyetlen alelnöki tisztsége - derül ki a közszolgálati médium kommunikációs részlegének az MTI kérdéseire írásban adott válaszaiból.

"A közszolgálati médiavállalat elnöke, Rudi Zoltán keresi azt a televíziós műsorgyártáshoz, gazdasági és pénzügyekhez egyaránt értő szakembert, aki mint alelnök a gazdasági és más erőforrások felelőseként dolgozhatna a Magyar Televízióban" - írják, hozzátéve, a tavaly december elsejével létrehozott poszt "egyelőre betöltetlen" a gazdasági és erőforrások alelnöki tiszt.

Tavaly szeptemberben az MTI-nek Rudi Zoltán arról beszélt: törölték a Magyar Televízió szervezeti és működési szabályzatából az alelnöki tisztséget, és nem is tervezi, hogy lesz ilyen tisztség; "ebben a pillanatban nincs az szmsz-ben ilyen poszt" - közölte, hozzátéve, "lehet, hogy majd lesz", ám a rendszer "mindig az aktuális helyzethez igazodik".

A társaság azóta nem jelentette be, hogy létrehoztak volna ilyen tisztséget, a közelmúltban azonban a Népszava arról írt, hogy valóban keresnek embert a tisztségre, de - mint a lap írta - "kiváló szakemberek nem akarnak az MTV alelnöki székébe ülni. Vannak, akiket vonz a tisztség, de nekik meg az alkalmasságukkal van gond".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!