MSZP-székház: egyetlen panasz érkezett

MTI
2007.05.11. 14:52
Egyetlen panasz érkezett hivatalosan a főváros VII. kerületi önkormányzatához az MSZP István utcába tervezett új székháza miatt, mondta Kádi Csaba, az önkormányzat szóvivője.

Egy István utca környékén élő lakos érdeklődött arról, hogyan befolyásolja a környéken lévő közel száz éves épületek állagát az építkezés. Az önkormányzatnak nem kell közmeghallgatást tartania egy ilyen beruházás miatt.

Érkezett építési engedélyi kérelem az ingatlanra, amelyet a beruházó elvi építési engedélyre módosított, ehhez a hiánypótlásait is benyújtotta már. Az engedélyt a WS 2003 Befektetési és Ingatlanforgalmazó Zrt. kérte.

Ha az önkormányzat műszaki irodája a terv minden pontját elfogadja, akkor adja ki az engedélyt, utána kezdődhet el az építkezés. Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke a párt kongresszusa után, február végén jelentette be, hogy az MSZP új székháza várhatóan a VII. kerületi István utcában lesz. A párt kiköltözött a VIII. kerületi Köztársaság téri székházából, politikai központja az I. kerületi Vérmező utcában, egy irodaházban található. A VIII. kerületi székház eladására áprilisban hirdettek nyilvános pályázatot.