Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

60 éve város Tatabánya

MTI
2007.05.11. 15:07
Kétnapos konferenciával ünnepli Tatabánya várossá nyilvánításának 60. évfordulóját a Polgári Tatabányáért Alapítvány. "Tatabányát 1947-ben nyilvánították várossá, fejlődésében meghatározó tényező, hogy három év múlva megyei jogú város lett. Akkoriban felmerült még Tata neve is, de a rang odaítélésénél a Népgazdasági Tanács szava döntött" - emlékezett vissza előadásában Beluszky Pál, az MTA tudományos tanácsadója.

A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával szervezett rendezvényen a 60 éves város előtt álló lehetőségeket és kihívásokat veszik számba az előadók. Elemzik Tatabánya fejlődését urbanisztikai, szociológiai, településföldrajzi szempontból és ismertetik a gazdasági szerkezetátalakítás hatásait.

Előadások hangzanak el a Magyar Általános Kőszénbánya Részvénytársaság szerepéről a századeleji szociálpolitika alakításában, a bányászat utáni táj- és környezetvédelemről. Foglalkoznak a város kortárs művészeti életével és a tatabányai irodalommal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?