Natália
1 °C
7 °C

Megfenyegették Karsai Józsefet

MTI
2007.05.14. 09:59

Ismeretlen telefonálók megfenyegették Karsai József szocialista országgyűlési képviselőt, Battonya polgármesterét, mert feljelentést tett a rendőrségen az inzulinpatronokhoz kacsolódó szerelékek forgalmazásával kapcsolatban. Erről egy nyilatkozatban maga a képviselő tájékoztatott hétfőn. A dokumentum szerint az általa tett feljelentés alapján, az Országos Egészségügyi Pénztárral (OEP) szerződéses viszonyban álló azon gazdasági társaságok ellen, akik esetenként több százezer forinttal rövidítették meg az inzulinszerelékeket vásárlókat, a Békés megyei Battonyán elrendelték a nyomozást.

A fenyegetések miatt Karsai József közölte, a feljelentésben szereplő tényekről a bizonyítékait megfelelő helyen letétbe helyezte, bármely, az ismeretlen telefonálók által kilátásba helyezett esemény bekövetkezése estére.

Karsai József az elmúlt hónapokban többször is sajtótájékoztatót tartott arról, hogy a beteg gyermekek életminőségét javító inzulinpumpa, és az ahhoz kapcsolódó szerelékek forgalmazásánál visszaéléseket vélt felfedezni. A pumpákhoz kapcsolódó, és az OEP által támogatott szerelékek esetében, ugyanis egyes forgalmazók nagyobb összeget fizettetett ki a betegekkel, mint amennyit leszállítottak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?