Megfenyegették Karsai Józsefet

MTI
2007.05.14. 09:59

Ismeretlen telefonálók megfenyegették Karsai József szocialista országgyűlési képviselőt, Battonya polgármesterét, mert feljelentést tett a rendőrségen az inzulinpatronokhoz kacsolódó szerelékek forgalmazásával kapcsolatban. Erről egy nyilatkozatban maga a képviselő tájékoztatott hétfőn. A dokumentum szerint az általa tett feljelentés alapján, az Országos Egészségügyi Pénztárral (OEP) szerződéses viszonyban álló azon gazdasági társaságok ellen, akik esetenként több százezer forinttal rövidítették meg az inzulinszerelékeket vásárlókat, a Békés megyei Battonyán elrendelték a nyomozást.

A fenyegetések miatt Karsai József közölte, a feljelentésben szereplő tényekről a bizonyítékait megfelelő helyen letétbe helyezte, bármely, az ismeretlen telefonálók által kilátásba helyezett esemény bekövetkezése estére.

Karsai József az elmúlt hónapokban többször is sajtótájékoztatót tartott arról, hogy a beteg gyermekek életminőségét javító inzulinpumpa, és az ahhoz kapcsolódó szerelékek forgalmazásánál visszaéléseket vélt felfedezni. A pumpákhoz kapcsolódó, és az OEP által támogatott szerelékek esetében, ugyanis egyes forgalmazók nagyobb összeget fizettetett ki a betegekkel, mint amennyit leszállítottak.