Szilárda
-4 °C
3 °C

Fáklyával tüntetnek a fegyveres és rendvédelmi dolgozók

MTI
2007.05.14. 12:58

Fáklyás demonstrációt tartanak június 1-jén a fegyveres és rendvédelmi szféra munkavállalói, hogy így hívják fel a figyelmet bérhelyzetükre és munkakörülményeikre, jelentette be a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke hétfőn, Budapesten. Kónya Péter emlékeztetett rá: tavaly ősszel már tartottak figyelemfelkeltő demonstrációt, amely nem vezetett eredményre. Mint mondta, a kormány továbbra is meg akarja változtatni a hivatásosok szolgálati viszonyáról szóló törvényt (Hszt.), a változtatás érintené a hivatásosok illetményrendszerét, a szolgálati nyugdíjba vonulás lehetőségét és a civilesítést.

"Június 1-jén országos tiltakozóakciót szervezünk, hogy felhívjuk a figyelmet követeléseinkre. A katonák a Honvédelmi Minisztérium, a határőrök, rendőrök, büntetés-végrehajtási és nemzetbiztonsági dolgozók az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, a vám- és pénzügyőrök a Pénzügyminisztérium, a tűzoltók és polgári védelmi dolgozók az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium elől indulnak fáklyákkal" - mondta a szakszervezeti vezető.

A felvonulók a Parlament előtt találkoznak és együtt demonstrálnak azon a helyen, ahol az esküjüket letették. Mint mondta, eredetileg autós demonstrációt tartottak volna, de ezt a rendőrség megtiltotta. A demonstráción tiltakozni kívánnak a szolgálati törvény módosítása ellen, amely tovább csorbítaná szerzett jogaikat, valamint el akarják érni a bérfejlesztést és a munkaeszközök cseréjét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!