Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A fővároshoz kerülhet a Kútvölgyi úti kórház

MTI
2007.05.14. 13:56

A szociális törvény módosítását kezdeményezi a főváros, az egészségügyi tárca támogatja, hogy a Kútvölgyi úti kórház a fővároshoz kerüljön, közölte a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója. Nyáry Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet által hétfőn tárgyalt egészségügyi és szociális témákról várhatón május végén dönt a Fővárosi Közgyűlés.

A szociális törvény módosítását azért kezdeményezik, mivel egy januártól hatályos módosítás miatt hajléktalanok sokasága esik el a szociális támogatástól, mivel csak az állandó lakóhelyükön kaphatnak szociális támogatást. Nyáry Krisztián közölte azt is, hogy Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes szóbeli tájékoztatást adott a kabinetnek a három budai kórház összevonásával kapcsolatos helyzetről. Tájékoztatása szerint az integrációt Schmerz Ervin, a Heim Pál Kórház korábbi főigazgatója koordinálja majd. Az intézmények vezetői a múlt héten már egyeztettek az összevonással összefüggő feladatokról. A főpolgármester-helyettes május 26-ra várja az összevonás megvalósíthatósági tanulmányát, amelyről ezután lehet majd egyeztetni.