Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az SZDSZ-frakció támogatja a női kvóta bevezetését

MTI
2007.05.14. 14:10

Az SZDSZ a választójogi törvény módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy kvóta biztosítsa a női képviselők nagyobb arányát a parlamentben, jelentette be Sándor Klára a liberális párt frakcióülését követő sajtótájékoztatón, hétfőn. A szabad demokrata politikus közölte, az 50 százalékos kvóta bevezetésével is csak 25-30 százalék lehet a nők országgyűlési aránya, hiszen nem csak pártlistákról, hanem egyéni választókerületekből is kerülnek képviselők a parlamentbe.

Magyar Bálint elmondta, a rendszerváltás óta lezajlott öt választás alapján ezen téren a szimpla tájékoztatásban, felvilágosításban nem lehet bízni, hiszen 8 és 12 százalék között mozog a nők aránya a képviselők között a parlamentben. A kvóta, a pozitív diszkrimináció ezen eszköze egyre inkább elfogadott megoldássá válik az európai országok jelentős részében, közölte. Hangsúlyozta, rendkívüli fejleménynek tartja, hogy a liberális frakció támogatta a kvóta bevezetését.