Erzsébet
1 °C
4 °C

Kiss László tagadja az ügynökvádakat és perli Ungváryt

MTI
2007.05.21. 14:03

Kiss László alkotmánybíró visszautasítja az ügynökvádakat és pert indít Ungváry Krisztián történész ellen a legutóbbi Élet és Irodalomban közzétett cikke miatt.

"Kijelentem, hogy a cikkben írt ügynöki tevékenységnek minősített magatartást soha nem tanúsítottam, sem közvetlen, sem közvetett módon nem tartottam kapcsolatot a cikkben megjelölt állambiztonsági szolgálatnál dolgozókkal, azokat személyesen nem is ismertem" - áll az alkotmánybíró MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Kiss László helyreigazítást kért a hetilaptól, személyiségi jogi pert indít a kutató ellen, illetve mérlegeli, hogy rágalmazás miatt feljelentést tegyen-e.

Az Alkotmánybíróság arról tájékoztatta közleményben az MTI-t, hogy Kiss Lászlónak a cikkben megjelent állításokat cáfoló tájékoztatóját hétfőn meghallgatta és tudomásul vette, az ügyben hatáskörébe tartozó intézkedés megtételét nem látta szükségesnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?